Kunne du forestille dig på et tidspunkt at bo eller studere i et engelsktalende land? Eller arbejde i en international virksomhed eller organisation, hvor engelsk er arbejdssproget? Og kunne du i det hele taget bare godt tænke dig at blive dygtigere til engelsk og forbedre dine sproglige færdigheder?

Så skulle du overveje at blive en del af det store internationale Cambridge English-fællesskab. Mere end 9000 undervisningsinstitutioner over hele verden, herunder mange engelske og amerikanske universiteter, samt internationale virksomheder og organisationer, anerkender Cambridge English-eksamenen som sprogligt adgangsgivende. Du tager med andre ord en internationalt anerkendt eksamen, og du får et eksamenscertifikat, der beviser, at du mestrer engelsk på et højt niveau – det såkaldte Cambridge English Advanced C1​-certifikat. Det er lidt af en investering for livet, også selvom du ikke umiddelbart har nogen planer om at studere i udlandet, fx på et britisk eller amerikansk universitet. Man ved jo aldrig, hvad tilværelsen bringer. Cambridge English certifikaterne er anerkendte verden over på fx universiteter, og du kan på den måde styrke en ansøgning. Du kan også bruge certifikatet i forbindelse med jobsøgning, hvor et godt kendskab til engelsk er en fordel – eller måske et krav?

Cambridge Engelsk er anderledes end den daglige engelskundervisning, for du skal hverken analysere noveller, digte eller artikler eller kende noget til fx filmiske virkemidler, britiske eller australske kultur- og samfundsforhold eller The American Dream for at være med. Cambridge Engelsk er også anderledes på den måde, at din underviser ikke skal give dig en karakter eller på anden måde bedømme dig. Underviserens rolle er udelukkende at træne dig i de forskellige opgavetyper, så du er godt forberedt til at gå til eksamen. Du bestemmer i øvrigt selv, om du vil tage eksamenen. Du kan med andre ord sagtens tilmelde dig Cambridge Engelsk og styrke dine mundtlige engelskfærdigheder uden at gå til den særlige eksamen.

​Pris

Du skal ikke betale for undervisningen, og skolen stiller undervisningsmaterialer til rådighed. Du skal kun selv betale for tilmelding og evt. transportudgifter til eksamen, der fx afholdes i København, Odense eller Vejle.

Praktiske informationer om C​ambridge Engelsk

  • Skolen tilbyder Cambridge Engelsk (C1 Advanced-niveau) for 2.g-elever. Kurset begynder i august og slutter med eksamen omkring april
  • Undervisningen begynder den første torsdag efter skoleårets start. Der er 26 moduler i alt – heri er inkluderet fire moduler i 130 timers-puljen inden for almindelig skoletid. De resterende 22 moduler er placeret ca. hver anden torsdag i 5. modul og 6. modul. Op mod eksamen er modulerne dog placeret hver uge for at gøre dig helt klar til eksamen
  • Undervisningen er gratis, ligesom skolen også stiller bog og diverse materialer til rådighed gratis. Du skal dog selv betale for selve eksamenen og transporten til eksamensskolen. Normalt koster eksamenen 2495 kr. og foregår fx i Vejle. Som allerede nævnt er det ikke et krav for at følge kurset, at du går til eksamenen
  • Der er plads til 20-25 elever på holdet, og det er “først til mølle”-princippet. Når du tilmelder dig, forpligter du dig til at deltage og fuldføre, da du også skal bruge de fire moduler i 130-timerspuljen på Cambridge Engelsk.

Cambridge English Advanced logo