Mød vores alumner!
Læs mere om Steffen, Christoffer, Mie
– og vores øvrige alumners karriereveje efter de forlod os med den flotte hue
Alumnebanken
Caroline Pape Kirk Vestergaard, 2021, 3.i: Værnepligtig
Jeg startede som værnepligtig ved hæren direkte efter gymnasiet.
Kavin Faridafshar, 2021, 3.s: Jurastuderende
Jeg studerer jura på SDU, af den grund har jeg ikke haft et rigtigt arbejdsliv endnu.
Anders Schøning Frederiksen, 2020, 3.t: Jurastuderende
Gik direkte til at læse jura på Københavns Universitet.
Menah Karimi, 2020, 3.u: Jurastuderende
Jeg søgte ind på jurauddannelsen på SDU. Og jeg startede i august 2020 lige efter dimissionen. Jeg er nu i gang med mit tredje semester.
Oliver Hansen, 2020, 3.u: Sabbatår/deltidsansat
Jeg fik et job lige efter gym så jeg til stadighed har igennem mine nu snart 1,5 sabbatår, indtil jeg starter på højskole i F2022
Sofia Krabbe Rønne, 2020, 3.u: Psykologistuderende
Jeg har efter et sabbatår startet på Psykologi-studiet på Københavns Universitet, hvor min tidligere erfaring fra Bioteknologi-linjen og ATU kommer mig til gode.
Caroline Borup Jeppesen, 2020, 3.y: Bsc Matematik og Teknologi
Jeg startede på DTU direkte efter jeg blev student. Ca et år inde i mit studie startede jeg studiejob hos KMD som studentermedhjælper.
Gülse-Hilal Bagci, 2020, 3.y: Jurastuderende
Efter tre fantastiske og lærerige år (2017-2020) på Sct. Knuds Gymnasium søgte jeg direkte ind på Jura ved SDU. I begyndelsen af mit 2. år blev jeg ansat som instruktor i EU-ret hos Juridisk institut. Herudover er jeg bestyrelsesmedlem i Juridisk Forening.
Kristian Bonde Kirch, 2020, 3.y: BEng Mechatronics, in Embedded Systems
Den har været hård, men med mange gode erfaringer. Jeg studerer nu i Sønderborg, på engelsk, med mange rigtig dygtige mennesker. SDU Sønderborg, har rigtig mange internationale studerende, hvilket også har betydet at mit netværk har fået forgreninger over hele verden.
Bjørn Stadsvold Christensen, 2019, 3.a: Studerende: International Business & Politics
Efter en tur i Den Kongelige Livgarde og et år med sabbatårsarbejde startede jeg i sommeren 2021 på CBS. Her læser jeg International Business & Politics, samt arbejder i Forsvaret og på GRØD ved siden af.
Kristian Hvid Thomassen, 2019, 3.f: International Student at Parsons School of Design
Til daglig studerer jeg Strategic Design and Management på Parsons School of Design at The New School.
Derudover er jeg netop blevet ansat som PR og personal assistant hos Luigi&Lango – to fashion fotografer, som er tilknyttet Vogue.
Sara-Sofie Villum Hjorth, 2019, 3.f: Værnepligtig ved hæren i Forsvaret
Jeg startede som værnepligtig direkte efter gymnasiet.
Rune Haldborg Jørgensen, 2019, 3.h: Studerende, SDU
Efter Sct. Knuds, startede jeg direkte på SDU. Hvor jeg nu læser Erhvervsøkonomi, HA – Marketing og brand management, på 1. semester.
Jeppe Grønborg Jensen, 2019, 3.k: Studerende, International Business and Politics
Jeg har indtilvidere arbejdet i London i 9 måneder. Her arbejdede jeg hos Joe and The Juice, hvor jeg havde forskellige stillinger. Udover dette, har jeg arbejde som pædagogmedhjælper i en børnehave.
Rasmus Hjort Nielsen, 2019, 3.k: CEO
Min karrierevej mht min virksomhed startede siden jeg gik i 8. klasse, hvor jeg beskæftigede mig med et lign. område som jeg gør nu. Jeg har brugt et utal af timer på at udvikle min virksomhed, som består af en online-shop samt Facebook-sider og Instagram-sider med milioner af følgere. Jeg har på vejen stødt på mange forskellige interessante mennesker i forskellige lande, som har kunne hjælpe mig med forskellige aspekter. Dermed sagt har jeg klaret mig indtil videre uden nogen uddannelse med direkte fokus på at undervise mig i hvordan man driver virksomhed.
Nathasja Sølvberg Fussing, 2019, 3.p: Medicinstuderende
Efter min tid på Sct. Knuds Gymnasium havde jeg to sabbatår inden jeg startede på medicinstudiet på Aarhus Universitet.
Mine sabbatår brugte jeg på at arbejde og dette inkluderede et 6 ugers praktikophold hos AutoRemind Inc. i New York City. Her arbejde jeg med marketing, design, salg, programmering og meget mere. Jeg designede den nye “Intern” hjemmeside, herunder indhold og introvideoer. Dette praktikophold var relevant for min studieafklaring, og videreudvikle de kompetencer jeg opnåede i gymnasiet. Jeg udnyttede bl.a. den viden jeg havde erhvervet i mine design- og mine dansktimer. Dog fandt jeg efterfølgende ud af, at en fremtid inden for marketing ikke var det jeg var interesseret i og valget faldt i stedet på medicinstudiet.
Louise Greve, 2019, 3.y: Medicinstuderende
Jeg dimitterede fra Sct. Knuds i 2019. Derefter havde jeg to sabbatår (1,5 under Corona uden mulighed for at rejse), hvor jeg arbejdede.
Nu er jeg begyndt på Medicin på SDU i Odense her i efteråret 2021.
Cecilie Djursaa Fabrin, 2018, 3.p: Psykologistuderende på Københavns Universitet
Jeg dimitterede i 2018, og tog derefter et halvt år på Gerlev Idrætshøjskole, hvor jeg havde de mest givende, lærerige og bedste måneder. Jeg har fået venner for livet, og vil anbefale ALLE gymnasieelever at prioritere et højskoleophold i deres (eventuelle) sabbatår. Efter mit højskoleophold og indtil sommeren 2019 arbejdede jeg fast på Hjallelseskolen. Nu er jeg flyttet til København, hvor jeg lige har påbegyndt psykologistudiet.
Julie Thorning Rasmussen, 2018, 3.j: Bachelorstuderende
Jeg har holdt et sabbatår hvor jeg arbejdede fuld tid og er nu i september 2019 begyndt på 1. semester af bacheloruddannelsen i international virksomhedskommunikation med engelsk, IT og webkommunikation på SDU i Kolding.
Søren Kjær den Haan, 2017, 3.c: Studenterunderviser på AAU || Studentermedhjælper til et forskningsprojekt || Formand i studenterforening || Kampagneleder for politiker
Nærmest hvert et job og hver en tillidspost, jeg har haft, har jeg i sin tid fået, fordi jeg kunne fremhæve noget positivt fra nogle tidligere erfaringer. Jeg blev ansat som studenterunderviser på Aalborg Universitet, fordi jeg udover min faglighed havde brugbar erfaring med undervisning og formidling fra bl.a. et lærervikarjob i mit sabbatår. Og da jeg blev ansat som studentermedhjælper til et virkelig fedt forskningsprojekt, var det bl.a. en hjælp, at jeg tidligere havde behandlet data i andre jobs.
Man behøver ikke at følge en form for masterplan for sin karriere, som man planlagde den dag, man fik hue på, i stedet for at høre Venga Boys og Marvellous på fuld skrald mens man deler en kasse kolde med klassekammeraterne. Slet ikke! Tværtimod har det hjulpet mig og mange i mit netværk at tage de jobs, man nu lige har kunnet få, og så ellers bare tænke ét eller to jobs fremad; det kan godt være, at det ikke lige er drømmejobbet nu og her, men hvis man tænker langsigtet og på en eller anden måde kan tilegne sig nogle brugbare erfaringer, nye kompetencer eller blot kan score en positiv udtalelse til sin LinkedIn-profil, så kan det bruges fremover og så bærer dét job i den rigtige retning.
Det behøver ikke engang være en række jobs i samme boldgade, som leder dig frem til det fede job en dag, bare du løbende har lært noget, der er overførbart. Forstå mig ret – det er nok de færreste, som kan tage deres erfaringer fra at blende arrogancesaft med ingefær inde på Joe & The Juice og så bruge de mad skills til at lande et job som bankrådgiver – men alle os unge mennesker kan starte et sted, få nogle brugbare erfaringer, og så langsomt bygge ovenpå i den retning, man nu engang ønsker.
Nanna Jensen Kure, 2017, 3.f: Studerende
Jeg har holdt to sabbatår, hvor jeg valgte at tage på højskole. Jeg gik på en Teater højskole og har nu valgt at starte på dramaturgi studiet på Aarhus universitet. Har også arbejdet i en børnehave og flere andre småting i mine sabbatår.
Malte Kiellberg Jørgensen, 2017, 3.h: Statskundskabsstuderende på KU
Efter jeg dimitterede arbejdede jeg et halvandet års tid på en skole, før jeg tog ud og rejste i godt og vel et halvt år. Efterfølgende flyttede jeg til København, hvor jeg arbejdede som arbejdsmand på byggepladser rundt omkring, inden jeg startede på statskundskab på KU i sommeren 2020. Ved siden af mit studie har jeg arbejde på TV 2.
Ida Dürr Jeppesen, 2017 3.k: Statskundskabsstuderende og studentermedhjælper
Efter jeg dimitterede fra Sct. Knuds Gymnasium holdte jeg to sabbatår, hvor jeg både arbejdede i daginstitutioner og arbejdede midlertidigt som piccoline på Instituttet for Fremtidsforskning i København. Jeg troede oprindeligt, at jeg skulle læse til kemiingeniør, da jeg elskede kemi på gymnasiet, men fandt ud af i mine sabbatår, at jeg egentligt er mere interesseret i samfundsforhold og politik, hvorfor jeg søgte ind på statskundskab på SDU. Det var den helt rigtige beslutning. Jeg er nu på 5. semester og har studiejob på en maritim uddannelsesinstitution, hvor jeg arbejder med kvalitetssikring.
Sofie Gøttsch Macintyre, 2017, 3.k: Lærerstuderende
Jeg valgte linjen Samfundsfag A, Engelsk A og Matematik B, for at få en bred vifte af fag, da jeg endnu ikke vidste hvad jeg ville, da jeg startede på Knuds. Igennem de mange fag jeg nåede, havde jeg bla. Dansk, engelsk og religion som især fangede mig meget. Det er også derfor, at det er netop de tre fag, jeg har valgt som mine undervisningsfag i dag.
Mie Amalie Blomberg, 2016, 3.j: jordbrugsøkonomistuderende
Jeg blev hurtigt bidt af en interesse for samfundsfag og matematik i gymnasiet, så økonomi føltes som det rigtige studievalg for mig.
Jeg tog til København og startede på jordbrugsøkonomi på KU, hvor jeg nu vil specialisere mig i udviklingsøkonomi, og drømmer om at få lov til at redde verden (eller fremme ligestilling og muligheder i den tredje verden). Jordbrugsøkonomi giver en masse muligheder, især med udviklingslande, miljø, EU og landbrug – og matematik er nice!
Mit studie har givet mig muligheder for udvekslingsophold og studiejobs i departementer og styrelser i København.Jordbrugsøkonom.
Emilie B. Brokmose, 2016, 3.k: Lærerstuderende
Efter jeg blev student i 2016, havde jeg to sabbatår. Det første år arbejdede jeg, og rejste rundt i Asien. I det andet år startede jeg på jura, men fandt hurtigt ud af, at det ikke var en uddannelse for mig. Så jeg søgte et nyt arbejde på Odense Friskole, og det stod hurtigt klart for mig, at jeg gerne ville være lærer. I september 2018 startede jeg på læreruddannelsen, hvilket jeg er utrolig glad for.
Victoria Justine Ulriksen Draborg, 2016, 3.u: Studerende
Min “karrierevej” har været præget af forvirring som så mange unge. Jeg havde en klar forventning om at jeg skulle være læge i gymnasiet, men jeg fandt tilfældigvis ud af at matematikken var mere mig. Jeg har i mit ene sabbatår lavet organisatorisk arbejde for en NGO.
Jeg valgte kun et enkelt sabbatår, hvilket jeg i dag kan ærgre mig over. Jeg læser på økonomistudiet på Aarhus Universitet. En uddannelse der favner bredt i både nationaløkonomi og driftsøkonomi, som giver værktøjer til både den private og offentlige sektor, men som er benhård og super udfordrende.
På sigt er mit håb at kunne “gøre Danmark bedre”, på trods af de mange fordomme om onde økonomer og jeg håber at jeg kan formidle den del af mit felt som økonom videre til yngre studerende.
Jeg er aktiv i studenterpolitik på studiet, samt arbejder for Center for Innovation og Entreprenørskab og en klimaorganisation.
Helene Rode Melbye, 2016, 3.y: Stud.polit.
Umiddelbart efter Sct. Knuds tog jeg i værnepligt i slagelse. Jeg læser i dag til cand.polit på KU og skriver nu bachelorprojekt. Ved siden af studiet har jeg arbejdet i de Økonomiske Råds sekretariat, været holdunderviser på studiet og arbejder nu i CEO office i Deloitte.
Emin Slijepcevic, 2015, 3.m: Studentermedhjælper hos Udenrigsministeriet
Sabbatår 2015-2016 – fuldtidsarbejde i Rema 1000. Bachelor i statskundskab 2016-2019. Hjemmeunderviser gnm. Odense Kommune 2017-18. Instruktor v. Institut for Statskundskab, SDU 2018-2019. Studentermedhjælper hos UM 2019-.
Alexander Simon Malanowski, 2015, 3.x: Lægestuderende
Jeg var under min gymnasietid ikke i tvivl om, at målet var at blive læge. Efter jeg dimitterede tog jeg et sabbatår, hvor jeg det første år arbejdede fuldtid. 2 måneder inden min studiestart tog jeg til Sydøstasien, hvor jeg brugte tiden 50/50 på at udforske kulturen de forskellige steder jeg var og på at holde badeferie. Vinter 2017 startede jeg på medicinstudiet i Odense, og jeg er nu på 10. semester og skal skrive speciale på gastroenterologisk i Vejle til vinter 2022. Mit mål er at specialisere mig inden for almen medicin og i sidste ende have min egen private praksis.
Trine Jin Duvander, 2014, 3.a: Marketing Consultant
Min karrierevej har været præget af forskellige studiejobs – nogle mere relevante end andre. Men jeg startede min karriere hos Goodiebox (abonnementsløsning), hvor jeg var i tre år med to forskellige stillinger som “Customer Experience Manager” og “Partnership Manager”. Så har jeg været ved den danske ambassade i Vietnam i seks måneder som handelspraktikant, og derefter var jeg ved Dagbladet Børsen i fire måneder. Nu er jeg fuldtidsansat i en software-as-a-service (SaaS)-virksomhed i en nyopstartet marketingsafdeling.
Emilie Topp Meyer, 2014, 3.b: Studerer ledelse på Den Danske Scenekunstskole
Jeg har siden gymnasiet arbejdet med professionelt scenekunst. Alt fra revy til Nordeuropas største udendørs forestilling med Det Kongelige Teater. Her har jeg arbejdet med at skabe og lede scenekunst. Jeg har altid troet at jeg skulle være autodidakt, men nu er jeg 1 ud af 3 på min årgang, der går på linjen Ledelse på Den Danske Scenekunstskole. Så jeg skulle ud og prøve en masse af, inden jeg fandt den helt rigtige hylde og uddannelse.
Louise Lykke Mortensen, 2014, 3.b: Bibliotekar
Jeg ville hellere surfe rundt på Google end at høre efter i timerne og valgte derfor at læse bibliotekskundskab og videnskommunikation på SDU i Kolding. I løbet af uddannelsen har jeg også fået praktisk erfaring, da jeg arbejdede på Kolding bibliotek i 2,5 år (heriblandt bogopsætning, fremfinding af reservationer og mindre opgaver i bibliotekssystemet Cicero) og var projektansat studentermedhjælper på Syddansk Universitetsbibliotek i 3 måneder (efterår 2018). Her digitaliserede jeg gamle og sjældne nodebøger.
Christoffer Lilleholt, 2014, 3.j: Rådmand i Odense Kommune og konsulent i TEKNIQ Arbejdsgiverne
Startede direkte efter gymnasiet på Statskundskab på SDU, færdiggjorde uddannelsen på 4,5 og startede derefter som konsulent, løbende havde jeg flere studiejobs både i Kbh og Odense. Løbende har jeg siddet i Odense Byråd og senest blevet valgt som borgmesterkandidat for Venstre.
Frederikke Hollmann Andersen, 2014, 3.t: Stud.med.vet
Militæret (HESK) 2015-2016, efterfølgende studerende veterinærmedicin, forventet dimission 2022
Julie Madsen, 2013, 3.a: Master’s student, University of Akureyri, færdiguddannet juni 2022
Da jeg dimitterede i 2013 rejste jeg til Spanien, for at holde mit spanske “i live”, samt for at opleve den spanske kultur. Derefter rejste jeg lidt rundt i Asien, og fandt ud af, at jeg gerne ville arbejde i turisme- og oplevelsesbranchen. I 2020 blev jeg færdig med min PBA in International Hospitality Management, og pt. er jeg i gang med at studere en MA in Sustainable Tourism på Aalborg University (Copenhagen campus). Det vigtigste for mig, inden jeg begyndte på min bachelor, var at opleve verdenen, og at stå (helt) på egne ben. Mange erfaringer fra gymnasietiden og mine sabbatår har været fundamenterne for senere valg af videregående uddannelser. Jeg kan hjælpe med sparring indenfor oplevelses-, turisme- og servicebranchen, strategifag, business-fag og kulturforståelse (meget vigtigt, hvis man vil arbejde i en international virksomhed engang). Derudover har jeg været på udveksling ad to omgange, hvorfor jeg også kan fortælle en del om dette.
Kasper Schwartz Mikkelsen, 2013, 3.h: Strategikonsulent
Under mine universitetsstudier, har jeg arbejdet inden for shipping-sektoren og Udenrigsministeriet i København, Singapore, Shanghai og London. Efter jeg færdiggjorde min uddannelse i London sommeren 2018, har jeg arbejdet et år som strategikonsulent i København, hvor jeg har haft rejseaktivitet med arbejde både i Danmark, men også i Norden, resten af Europa, Afrika og Mellemøsten.
Andreas Joachim Nielsen, 2013, 3.n: Business security consultant in cybersecurity
1 år handelsøkonom, BA i markeds og ledelses antropologi, MA i international sikkerhed og folkeret, 4 måneder i Frankrig udveksling og 6 måneder med udenrigsministeriet i Israel på ambassaden. Sideløbende arbejde i Bruxelles for NATO partner NGO.
Mathilde Mac Donald Alnor, 2012, 3.a: Advokatfuldmægtig
Studerede jura på SDU efter 3.g. og arbejder i dag som advokatfuldmægtig hos Focus Advokater P/S.
Ida Drejer Djurhuus, 2012, 3.a: Psykolog og VISO-specialist i autisme
5 års uddannelse på psykologistudiet på SDU Odense, som blev efterfulgt af ca. et års klinisk arbejde og forskning i børne- og ungepsykiatrien. Herefter ansat til at opbygge en psykologstilling på Autismecenter Syddanmark, hvor jeg arbejder i dag.
Nicolai Carlos Heide-Ottosen, 2012, 3.k: Export Manager European Markets
Cand. Ling. Merc – Spansk fra SDU & Aarhus BSS.
Arbejder med eksportsalg af fødevarer/FMCG for DANPO/Scandistandard til det sydeuropæiske marked.
En anderledes vej med en lang videregående sproglig uddannelse, praktisk erfaring fra tekstil og modebranchen til nu at sidde med salg til nogle af de største supermarkeder i blandet andet Spanien.
I dette felt krydser kommunikation og sprog – salg og samfundsforståelse. Samtidig er fokus i høj grad på bæredygtighed og dyrevelfærd.
Sofie Høllsberg Filstrup, 2012, 3.k: Sales Manager – Tyskland
Jeg blev færdig med min kandidatuddannelse i Samfundsfag og Dansk i januar 2019, hvorefter jeg blev ansat som Videnskabelig Assistent ved Institut for Statskundskab på SDU. Den 1/9 starter jeg som ph.d.-studerende på samme institut, nærmere bestemt ved Center for Journalistik, hvor jeg skal forske i politisk kommunikation.
Jeg startede på universitetet med en drøm om at blive gymnasielærer, men undervejs fandt jeg ud af, at forskerretningen var mere rigtig for mig. Og så får jeg heldigvis stadig mulighed for at undervise!Ph.d.-studerende ved Center for Journalistik på SDUNicolai Carlos Heide-Ottosen2012, 3.kCand. Ling. Merc Aarhus BSS 2018
10 år i tøjbranchen ved siden af studie og gymnasie, nu i tekstilbranchen som eksport manager for det tyske marked og andre markeder uden for DK. En kringlet vej, men er landet på rette hylde.
Kan bruges i sparring om uni, sprog, salg, tekstilbranchen og eksportbranche. Meget stort netværk til virksomheder i DK og EU.
Emma Rudbeck, 2012, 3.n: Journalist
Efter gymnasiet tog jeg på højskole for at dygtiggøre mig indenfor journalistik. Det medvirkede til, at jeg blev optaget på journalistik på SDU. Her tog jeg et års praktik ved Forsvaret, da forsvars- og sikkerhedspolitik er en af mine store interesser. Jeg rejse en masse og fik oplevelser med Forsvaret. Det bekræftede mig i, at jeg måske ikke skulle være klassisk journalist. Derfor søgte jeg om optagelse på kandidaten i International Sikkerhed og Folkeret. Her brugte jeg et halvt år på den danske ambassade i Riga, hvor jeg primært arbejdede med Ruslands politik, især cyber- og disinformation. Efterfølgende specialiserede jeg mig i arktisk sikkerhedspolitik med fokus på den sikkerhedspoltiske magtkamp omkring Grønland. Sideløbende med min studier har jeg henholdvis arbejdet som studentermedhjælper for Anker Boye og har i de seneste to år stået for en artikelserie for Viby Efterskole.
Nikolaj Busch, 2012, 3.u: Læge
Som nyudklækket student med gennemsnitlige karakterer og en drøm om at blive læge, måtte jeg tænke lidt ud af boksen, for at opnå mine drømme.
4 mdr. værnepligt, 3 måneder på hospital i Tanzania, 1 højskoleophold i udlandet, 1,5 års ufaglært arbejde i forskellige brancher. Samlet 2,5 sabbatår før medicinstudiet med bacheloruddannelsen på SDU, optaget via kvote 2 og kandidatuddannelsen på KU. Færdiggjort 6 måneder under normeret tid, i alt 5,5 år. Efterfølgende KBU (turnus) på Kolding Sygehus og aktuelt i introduktionsstilling på medicinsk afdeling i Svendborg. På sigt ønske om ledelse i sundhedsvæsenet.
Fagpolitisk aktiv ved siden af arbejdet.
Christian Elmelund Jacobsen, 2012, 3.y: Studerende
1 års udenlandsarbejde, 4 års arbejdserfaring inden for flere forskellige brancher, undervejs 2 højskoleophold. Næsten færdigudlært politimand for derefter at skifte til datamatiker(software udvikler) og nu snart færdigudlært.
Jakob Aleksander Lyngbo, 2011, 3.m: Marketing & communications manager (marketingchef)
På min kandidatuddannelse (cand. Mag. i Kultur og Formidling) fik jeg studiejob som researcher og SoMe-nørd i et filmselskab, som fuldtidsansatte mig efter endt studie. Siden fik jeg job som marketingmedarbejder i en produktionsvirksomhed i musikbranchen, og derfra skiftede jeg til European Aircraft Sales, som handler med privatfly, hvor jeg er ansat som marketingchef nu.
Alexander Theis Kjærby Andersen, 2011, 3.y: Jurist/fuldmægtig
Efter studentereksamen startede jeg på jura på deltid på SDU. Oprindeligt valgte jeg studieretning på Knuds efter, at jeg ville være farmaceut, men det skulle vise sig, at jeg ville gå en anden vej. I 2014 gik jeg over til fuldtidsstudiet. Dette afsluttede jeg i januar 2019. Jeg tiltrådte min nuværende stilling i november 2018. Undervejs havde jeg forskellige studiejobs, der var medvirkende årsag til, at jeg landede mit job før endt uddannelse. I dag arbejder jeg med uddannelse ved uddannelses- og forskningsstyrelsen.
Frederik Drejer Thrane, 2011, 3.y: Reservelæge
Medicinstudium på normeret tid og efterfølgende klinisk basisuddannelse. Sideløbende undervisningsjob på universitetet, lægevikariater samt forenings- og forskningsengagement.
Nanna Jydby Jørgensen, 2011, 3.y: Tandplejer
Efter endt studie arbejdede jeg halvandet år for Orifarm, hvorefter jeg tog to sæsoner på ski i Østrig som skiinstruktør og en længere tur til Borneo. Derefter bosatte jeg mig i Aarhus for at læse til tandplejer og arbejder i dag for den kommunale børnetandpleje i Aarhus.
Simone Margaard Offersen, 2011, 3.y:PhD studerende, veterinærmedicin
Jeg startede på veterinærmedicin uddannelsen i 2013 efter to sabbatår. I 2019 blev jeg færdiguddannet dyrlæge og startede i almindelig smådyrspraksis (hund, kat mv) i Sverige. Efter 9 måneder fik jeg tilbudt en stilling som forskningsassistent hos Københavns Universitet, som jeg tog imod. Dette har ledt til min ansættelse som PhD studerende fra Juni 2021. Jeg forsker i for tidligt fødte grise som model for tidligt fødte børn med specifikt fokus på mikrobiotaen i tarmsystemet.
Stine Holst Jensen, 2011, 3.y: Regulatory Affairs Specialist
Jeg holdt 2 sabbatår. Første år boede jeg i London, hvor jeg arbejdede som bl.a. game tester. Herefter var jeg værnepligtig i 4 mdr. i Fredericia. I 2013 startede jeg på SDU og læste bachelor og kandidat i biomedicin. Ved siden af studiet arbejdede jeg på Orifarm, hvor jeg fik mit kendskab til medicinalbranchen. Jeg arbejder nu i en virksomhed som producerer medicinsk udstyr (implantater og operationsudstyr), hvor jeg registrerer produkter hos myndigheder i hele verden, således hospitaler kan indkøbe det.
Christoffer Gausdal Find, 2009, 3.d: Studerende, underviser og freelance musiker
Da jeg blev færdig på gymnasiet var min plan at blive musiker. Jeg endte med at læse til lærer med fagene dansk, samfundsfag og musik. Herefter søgte jeg ind på min oprindelige drømmeuddannelse og er nu på 5. år som saxofonist på rytmisk linje på musikkonservatoriet.
Vibe Kjøller Hjorth, 2009, 3.v: Konsulent i Odense Kommune
BA i logopædi. Derefter Cand.scient.san (den sundhedsfaglige kandidat). Mit nuværende job som konsulent i Odense Kommune, Sundhed & Forebyggelse er mit første job. Har arbejdet her siden jeg blev færdig sommeren 2017. Under kandidaten var jeg både i praktik og samarbejdede i forbindelse med mit speciale med en NGO, hvilket var med til at give mig gode kort på hånden i min jobsøgning.
Sarah Chehri, 2009, 3.y: Læge
Under medicinstudiet brugte jeg enormt meget tid på aktivisme og foreningsarbejde, der bl.a. resulterede i at jeg i 2018 var den danske ungdomsdelegat i FN – dvs. jeg repræsenterede danske unge i Danmarks / Udenrigsministeriets officielle delegation til FN-møder verden over, sammen med bl.a. ambassadører, ministre, politikere og embedsmænd. Min vej til lægegerningen har derfor ikke været på karakterræsets smalle sti, men er bygget på et fundament af et berigende engagement i ‘forenings-Danmark’. Noget som jeg ikke er i tvivl om gør mig mere klædt på til at være en dygtigere og mere empatisk læge end hvis jeg havde holdt mig til bogslaveriet.
Johan Lauridsen, 2008, 3.n: Udviklingsproducent hos Drive Studios
Sct Knud —> Sabbatår —> Millitærnægter på DR —> TVM/Journalist Højskole —> arbejdet med TV siden 2014
Janne Møller, 2008, 3.y: Civilingeniør i miljøteknologi
Efter et sabbatår studerede jeg 5 år på Det Tekniske Fakultet på Syddansk Universitet, hvor jeg i min studietid blev studentermedhjælper i en rådgivende ingeniørvirksomhed. Da jeg var færdiguddannet i 2014, blev jeg fastansat i samme afdeling, som jeg havde været studentermedhjælper i. Der arbejder jeg stadig. Jeg bliver ved med at dygtiggøre mig indenfor mit felt og arbejder med udfordrende og spændende projekter.
Sebastian Dirach Van, 2008, 3.y: Selvstændig
6 måneders vikararbejde, professionsbachelor som radiograf, militær værnepligt, 6 års ansættelse på sygehus, selvstændig siden 2018
Anders Wendel-Hansen, 2007, 3.y: School Supervisor i LEGO House
Efter Gym. havde jeg 2 sabbatår inden jeg startede med at læse idræt på Aalborg Universitet i 2009. Her dimitterede jeg fra i 2014 hvorefter jeg havde en række underviser/instruktørjobs bla. i DIF, Kræftens Bekæmpelse og på en efterskole inden jeg i 2017 fik job i LEGO House.
Kristoffer Sehestedt Pinholt, 2007, 3.z: Projektleder
En stor del af mit studieliv blev brugt på studiejob og egen virksomhed. Og det betød at jeg blev tilbudt fastansættelse ved SDU inden jeg havde færdiggjort mit speciale. Jeg er i dag ansat i Optagelsen ved SDU, hvor jeg arbejder med optagelse på bacheloruddannelser. Mit primære fokus er IT-systemer, processer og afholdelse af test i forbindelse med kvote 2 optaget.
Mathias Rude, 2005, 3.a: Kunstformidler og undervisningsansvarlig
Jeg læste international virksomhedskommunikation fra 2007 til 2010. Derefter læste jeg kultur og formidling og afleverede mit speciale i 2013. I 2011 blev jeg ansat som studentermedhjælper på Kunstmuseum Brandts. Her blev jeg fastansat i 2013.
Daniel Bendix Nielsen, 2005, 3.c: Advokat
Efter gymnasiet engagerede jeg mig meget i ungdomspolitik. Det førte til et afbrudt statskundskabsstudie, opstilling til Folketing og arbejde i ungdomsparti og fagforening. I fagforeningen opdagede jeg, at jeg med juraen lige så meget kunne hjælpe folk som med politik, og derfor blev jeg siden advokat.
Christian Kruse, 2005, 3.u: Data Scientist, Epidemiologist ved Novo Nordisk
2012-2014: Læge
2014-2017: Phd indenfor epidemiologi og machine learning
2018-2020: Data Scientist ved KMD indenfor sundhed
2021 – : Novo Nordisk
Jens Wendel-Hansen, 2004, 3.y: Postdoc, SDU
Jeg læste historie, skrev ph.d., var kortvarigt ansat ved forskellige museer og som universitetsunderviser, hvorefter jeg blev adjunkt ved Grønlands Universitet. Derefter arbejdede jeg nogle måneder som vikar hos Trap Danmark og er nu ansat som postdoc ved Syddansk Universitet på et projekt om den politiske historiebrug af nederlaget i 1864.
Tim Vermund Andersen, 2003, 3.a: Uddannelsessekretær i 3F og Viceborgmester i Odense
Jeg er uddannet skolelærer og blev valgt til byrådet i Odense i 2009.
Line Folkmann Nielsen, 2003, 3.u: Politiassistent – efterforsker
Jeg startede efter gymnasiet med at sejle 3 måneder i Sydøstasien med Nordkaperen, derefter et år som aupair i USA, så et år om som stewardesse på private yachts i Caribien og Amerika og derefter næsten et år i militæret. Derpå havde jeg sat flueben ved de ting jeg ville i mit liv og næsten 5 sabbatår og et ultra kort ophold på medicinstudiet senere ja så søgte jeg ind til politiet. Selvom det ikke er politikernes ønske med sabbatår, så er det noget af det, som jeg sætter virkelig stor pris på, at jeg fik med. I 2008 startede jeg på politiskolen – dengang var det en 3-årig uddannelse. Jeg var under uddannelse i KBH og i praktik ved Fyns Politi. Da jeg blev fastansat, søgte jeg kredsskifte til Østjyllands Politi p.g.a. min mand. Lidt ærgerligt da jeg tænkte, at jeg nu kom et sted hen, hvor ingen kendte mig, og hvordan skulle jeg så opnå det, jeg ville af stillinger. Men det blev gjort til skamme, da jeg kun har fået de stillinger, som jeg selv har ønsket, og i 2017 startede i min drømmestilling som efterforsker ved afdelingen for personfarlig kriminalitet som efterforsker drab, vold, voldtægt, mm.
Camilla Sibani, 2003, 3.u: Pianist og organist
14 dage på medicinstudiet, 7 år på musikkonservatoriet, 3 år på kirkemusikskole
Mads William Stokholm Mortensen, 2003, 3.x: Dommer
To års sabbatår, 4,5 år på universitetet (jura) og så advokat- og domstolsarbejde.
Mikkel Højlund Winkler, 2003, 3.z: Software engineer
Efter endt datamatikeruddannelse, startede jeg i virksomheden Bankdata, hvor jeg endte med at være i 11 år. I den tid prøvede jeg kræfter med mange forskellige interne roller – softwareudvikler, arkitekt og coach.
De seneste 1,5 år har jeg arbejdet på TV 2, primært knyttet til systemer med relation til TV2Play.
Marie Sindberg Nielsen, 2002, 3.b: Karrierevejleder
Cand.mag i dansk og musik fra Aarhus Universitet 2010. Arbejdet som gymnasielærer 2010-2017. Startede som karrierevejleder på Syddansk Universitet 2018.
Charlotte Gjersing Christensen, 2000, 3.c: Læge
Jeg blev sproglig student i 2000. Havde latin som højniveaus-fag. Min daværende latinlærer havde skaffet mig et underviserjob efter gymnasiet for folkeskoleelever. Jeg var helt sikker på, at jeg skulle læse latin på universitet og ville efterfølgende gerne være gymnasielærer. Jeg startede på græsk-romersk sprogkultur på SDU samme år, som jeg var blevet student og var meget glad for det. Desværre var det et så lille studie, at latin ikke blev oprettet som selvstændigt fag (de andre valgte oldtidskundskab). I samråd med min daværende latinlærer valgte jeg at stoppe på uni efter et halvt år og håbede, at latin blev oprettet ved næste hold. I mellemtiden havde jeg en veninde fra gymnasiet, som spurgte, om jeg sammen med hende ville tage matematik på C-niveau på VUC, som hun skulle bruge til den videregående uddannelse, som hun ville søge ind på. På VUC fandt vi hurtigt ud af, at vi kunne få SU, hvis vi tog et fag mere ud over matematik. Det gjorde vi. Og det var kemi. Efter et halvt års undervisning med afsluttende eksamen med gode karakterer, kom jeg pludselig i tanke om min barnedrøm at blive læge. Hvis jeg fortsatte et halvt år mere på VUC kunne jeg faktisk få de fag, det ville kræve at søge ind på kvote 1 på medicin. Det gjorde jeg, søgte ind i 2002 og fik tilsagn om at kunne starte i 2003. I 2010 (efter en barsel undervejs) blev jeg læge og har nu arbejdet som læge i små ti år.
Steffen Martin Sørensen, 1999, 2.q: Kommunikationskonsulent og teamkoordinator
Det tog mig et stykke tid at finde ud af, at internettet skulle være mit speciale. Jeg var rundt omkring efter Sct. Knud, bl.a. ophold i England. Senere var jeg 1½ år på læreruddannelsen og endte med at stoppe og tage en multimediedesign. Derefter kom jeg hurtigt i arbejde indenfor online markedsføring og web, både som selvstændig konsulent samt på flere reklamebureauer. Nu er jeg i en teamkoordinator-rolle på UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole, hvor jeg styrer vores hjemmeside med +3 millioner besøg om året.
Jeg var elevrådsformand. Og sjovt nok har jeg en gang solgt et maleri til skolen.
Peder Kristiansen, 1999, 3.a: Sognepræst i Folkekirken
1 års sabbatår med VUC, småjobs. 2 års religionsvidenskab på Århus Uni. 1 års småjobs. 1 års højskole og udenlandsrejser. 5 års teologi på Århus Uni. + pastoral seminar. 3 års vikarpræstegerning på Samsø. 1 års jobsøgning og barsel. 6 års præstegerning i sønderjysk landsogn, Øsby ved Haderslev.
Christopher Peter Schmidt, 1999, 3.a: Friskolelærer
Forsatte på højskole. Herefter 6 måneders studie. 2 års arbejde i restauration. HH eksamen. 7 år ansat salgsassistent. 2 år servicemedarbejder. 5 år + som Lærer.
Rune Marcus Ryberg Poulsen, 1999, 3.a: Lektor i engelsk og mediefag
Universitet 2002 – 2013. Oversætter. Musiker. Underviser på Next, Sukkertoppen København fra 2014.
Nanna Thorborg Monrad, 1997, 3.a: Lektor / gymnasielærer (musik og dansk)
Jeg er gymnasielærer i Vestjylland. Efter gymnasiet tog jeg på Vestbirk Højskole og spillede musik i 8 måneder, hvilket overbeviste mig om, at musik var den rette karriereveje for mig. Jeg læste musikvidenskab på Aarhus Universitet, og derefter læste jeg nordisk litteratur (dansk).
Elizabeth Caroline Florian Hagemann, 1996, 3.b: Kontorchef hos Geodatastyrelsen
Efter gymnasiet studerede jeg jura, først på Aarhus og senere Kbh. Universitet. Da jeg blev cand.jur. blev jeg ansat i Energistyrelsen og derfra er jeg steget i graderne i forskellige styrelser og departementer, bl.a. Statsministeriet og Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet. I 2016 blev jeg kontorchef i Geodatastyrelsen.
Cathrine Heyde Petersen, 1995, 3.c: Lektor på Nordfyns Gymnasium
Jeg ville egentlig have været klassisk sproglig med græsk og latin men så skulle jeg skifte til Katedralen og DET ville jeg ikke. Jeg måtte derfor “nøjes” med latin på A-niveau. Målet var at læse klassisk arkæologi. Efter gymnasiet havde jeg sabbatår hvor jeg arbejdede som tilkaldevikar på de odenseanske skoler. Her fandt jeg ud af jeg godt kunne lide at undervise. Jeg valgte derfor at læse oldtidskundskab da jeg her kunne kombinere glæden ved antikken og det at undervise. Jeg har religion som sidefag og siden 2004 har jeg været ansat på Nordfyns Gymnasium. Jeg har siden uddannet mig til studievejleder og fordeler nu min tid mellem studievejledning og undervisning. Sideløbende med mit arbejde som gymnasielærer har jeg haft ansættelse hos Gyldendal hvor jeg har været ekstern redaktør på Oldportalen.
Camilla Schak Larsen, 1995, 3.v: Folkeskolelærer
Ret enkel karrierevej, tog et sabbatår efter Knuds – jeg jobbede som ufaglært hjemmehjælper i 3-4 mdr. Resten af sabbatåret jobbede jeg først som cykellærervikar og siden hen som fast lærervikar tilknyttet til en skole. Jeg fik blod på tanden til at vælge lærergerningen, som mit fremtidige erhverv og startede på lærerseminariet i 1996. Har været glad for jobbet og har siden hen uddannet mig som matematikvejleder, uddannelse som TR og står nu for at skal tage en lederuddannelse. Minusset ved denne karrierevej er at Odense kommune pumper alt for få penge i folkeskolen sammenlignet med andre storbyer.
Signe Brandt-Østrup, 1994, 3.c: Lektor
Efter 2 sabbatår læste jeg engelsk som hovedfag og religion som sidefag på Syddansk Universitet. Jeg fik pædagogikum på VUC i Hjørring og efter nogle år som underviser der, fik jeg ansættelse på Midtfyns Gymnasium, hvor jeg underviser den dag i dag.
Merete Riisager, 1994, 3.c: Selvstændig
2019: Selvstændig
2016-2019: Undervisningsminister
2011-2019: Medlem af Folketinget
2010-2011: Programkoordinator hos LEGO
2007-2010: Manager PwC
2004-2007: Læringskonsulent IMS Assima
2003-2004: Projektmedarbejder Kbh Uni.
1997-2003: Cand. mag. i Pædagogik
1995-1997: Ufaglært arbejde i psykiatrien
1994-1995: Højskole. Rejser; Spanien og Venezuela.
Christian Syversen, 1994, 2.p: Adjunkt/Underviser
Delingsfører i Beredskabskorpset – Snedkeruddannelse – Bygningskonstruktøruddannelse – Master i bæredygtig arkitektur – Div. kurser og efteruddannelsesmoduler
Anne Sophie Sandstød Rasmussen, 1994, 3.x: Faglig leder i Socialstyrelsen
Cand. Scient. Pol ved Københavns universitet. Studiejob i undervisningsministeriet. Koordinator i kommuneforening. Fuldmægtig i Fyens Amt. Fuldmægtig i Socialstyrelsen. Konsulent i odense kommune. Specialkonsulent Socialstyrelsen. Leder i Socialstyrelsen.
Thomas Gulløv, 1994, 3.z: Chief Innovation Officer
HA, Cand.Merc, PhD, Adjunkt, Lektor
Frederikke Heyde Petersen, 3.a: Afdelingsleder
Havde 2 sabbatår efter gymnasiet med rejser og arbejde i biograf. Vidste ikke hvad jeg ville. Blev Cand. Mag. i dansk og engelsk fra SDU inkl. studieår i London under Erasmus. Arbejdede som lærervikar under studiet, så naturligt at fortsætte i det spor. Underviste derefter 13 år på Social- og sundhedsskolen i alt fra dansk og engelsk til kommunikation og samarbejde og projektarbejde. Blev optaget af det sociale i arbejdet med unge, hvoraf mange var udsatte/utilpassede eller andet og fik arbejde som beskæftigelseskonsulent i Væksthuset, den Erhvervsdrivende Fond, hvor vi samarbejder med kommuner om at hjælpe/støtte udsatte borgere ud på arbejdsmarkedet. Her er jeg nu afdelingsleder i Odense.
Rikke Schak Larsen, 1992, 3.b: Senior Kommunikationskonsulent
Kommunikation var ikke en karriereretning, der var nem at vælge i 90’erne. Valget stod ml journalist eller reklamebranchen. Det ville jeg ikke, så jeg tog en BA i engelsk til at starte med, velvidende at jeg ikke skulle være gymnasielærer. Det var svært at studere blandt alle dem, der havde fundet retning og gerne ville være gymnasielærere. Jeg måtte tage valgfag, der ‘smagte’ lidt af kommunikation. Overbygningen til kandidat hed Kommunikation og Organisationskultur, endelig smagte det af noget og meget af teorien herfra har jeg brugt i jobs siden. Det var svært at få job som nyuddannet i 92, vi var alt for mange. Tit mere end 1000 ansøgere til en stilling. Jeg var nødt til at finde dét, der gjorde mig unik. Til sidst fik jeg en praktikstilling på et pr bureau. Det var et træls møde med den ‘virkelige jobverden’ med stress og dum chef, men det gav masser af erfaring og blev springbræt til næste job. Selvom jeg har været på flere redaktioner som ufaglært journalist, så er jeg altid vendt retur til kommunikationsjob indenfor forskellige brancher. Jeg ser for mange nyuddannede være forvirrede over valgmuligheder eller brænde ud for tidligt. Hvis min erfaring kan hjælpe andre med at finde ro i deres valg, så er jeg her.
Line Grove Hermansen, 1992, 3.c: Kommunikationschef
1997: BA i kommunikation og spansk (RUC)
2001: Journalist fra Danmarks Journalisthøjskole
2019: MBA, Berlin School of Creative Leadership
2001: Journalist, Dagbladet Information
2001-2004: Kommunikationsrådgiver, Jøp, Ove & Myrthu
2004-2005: Pressesekretær, Socialministeriet
2005-2016: Kommunikationschef, SOS Børnebyerne / Talsmand, Danmarks Indsamling
2016-2019: Kommunikationsdirektør, UNICEF DK
2019-2020: Stifter, Human Interest Consulting
2020- : Kommunikationschef, International Media Support.
Simon Talbo Stubkjær, 1992, 3.c: Sognepræst
Værnepligt 92-93, GSK i latin og græsk på SDU 93-94, teologiske studier i Århus 94-02 med 1 års orlov (arbejde ved dansk sømandskirke i Hong Kong 99-00), pastoralseminariet Århus forår 02, sognepræst jan. 03-
John Michael Schousboe, 1992, 3.x: Principal Specialist, Quality Risk management
Startede direkte på Farmaceut uddannelsen efter gymnasiet, holdt et års pause med et Schollar stipendiat undervejs. Har arbejdet i forskellige lægemiddelvirksomheder – altid med kvalitetssikring af produktion og udvikling, Arbejder nu på 15. år hos Novo Nordisk A/S, hvor jeg har haft forskellige stillinger vekslende mellem specialist opgaver og projektledelse. Sidder i dag i en specialistrolle i den corporate kvalitets enhed, og rådgiver hele firmaet.
Bettina Winther Knudsen, 1989, 3.c: Psykiatrisk sygeplejerske
Efter gymnasiet et år som au-pair i USA. Efter hjemkomst sommer 1990 navigerede jeg ind på sygeplejeudd. Flirtede ellers med pædagog udd. Men mit gennemsnit ej til at søge ind via kvote 1. Supplerede med ekstra HF fag. Super læringsmiljø – kom ind på sygepleje udd. Færdiguddannet maj 1996.
Mikkel Meinertz Hybel, 1989, 3.u: Direktør
Blev cand.merc. for at åbne dørene til den store verden “of international business” og fordi hjertet bankede for området. Startede hos B&O i Struer, tog videre til software-udviklings branchen, fortsatte til Arla og derfra til Molslinjen, hvor jeg lærte danskerne at sige kombardo. Har i 2019 købt en virksomhed for at udleve en drøm om at være selvstændig.
Malene Hammershøy, 1989, 3.y: Redaktionschef TV 2/FYN
Studentereksamen. Et sabbatår – arbejde som stuepige på diverse hoteller i Odense.
1990: Begynder at læse til Cand. Mag. i Nordisk Sprog & Litteratur og Medievidenskan ved Aarhus Universitet
1992-1994: Studiejob som vært og reporter på lokal TV station i Svendborg
1995: Færdiguddannet Cand. Mag
1995: Fast job som journalist & nyhedsvært på TV 2/NORD i Åbybro/Aalborg
1997: Fast job som journalist, tilrettelægger, redaktør og studievært på TV 2/FYN
2019: Redaktionschef TV 2/FYN med ansvar for mediehusets fire fagredaktioner: TV 2/Fyn Event, ungdomsafdelingen “Bemærk”, Samfundsredaktion & Business-redaktion.
Erik Dolmer Heidemann, 1989, 3.z: Speciallæge
Folkeskole, Gymnasial uddannelse, Universitetsuddannelse, Turnus, introduktionsstillinger, hoveduddannelse til speciallæge, afdelingslæge, overlæge, selvstændig Speciallæge i egen Klinik.
Christian Heyde Petersen, 1988, 3.a: Lektor / associate professor
Nysproglig student. Villle egentlig bare gerne have haft matematik og latin (jeg kan godt lide struktur!), men den combo kunne man ikke få dengang. Af en eller anden grund læste jeg jura og skiftede så til engelsk og sprogvidenskab. Opfordret til at undervise meget tidligt, så jeg begyndte at undervise i grammatik på OU (nu SDU). UNI-karriere med hvad deraf følger af usikkerheder og chancer. Dertil mange år som oversætter og “localiser” for IT og software – EA games, EA Sports, Blizzard og andre. Og så har jeg hjulpet et par skarpe gutter med at lave en en ordbog siden 2008. Du kender den måske som ordbogen.com. 😉
Niels Bo Jørgensen, 1988, 3.b: Advokat, Lead Senior Legal Counsel Nordics & Baltics
Efter gymnasiet i militæret 2 år. Derefter jura studiet i Århus. Advokatfuldmægtig uddannelse og advokat i advokatfirma i 18 år. Derefter skifte til privat software virksomhed (SAP).
Søren Thurøe, 1988, 3.a: Adjunkt
Efter Sct. Knud 1-årig HHX, derefter bankuddannelse i Danske Bank København. Cand. negot fra SDU, fra 1997 ansat som handelslærer på Tietgen hvor jeg gennem 20 år underviste voksne mennesker, fra 2017 ansat som adjunkt på UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole i Odense, hvor jeg underviser inden for økonomi (finansøkonom og PBA i finans).
Henrik Hegner Nielsen, 1988, 3.x: Jagerpilot
Jeg dimitterede fra Sct. Knuds i 1988, hvorefter jeg startede som jagerpilot i Flyvevåbnet. Der har jeg været lige siden, og har i mit karriereforløb haft med mange dele af forsvarets virksomhed at gøre; fra det operative miljø som F-16 pilot i knap 20 år, instruktør på den grundlæggende flyveskole, undervist på Flyvevåbnets Officersskole, arbejdet i Flyvevåbnets hovedkvarter, Forsvarskommandoen og Forsvarsministeriet, været tre år i USA (Washington DC) hvor jeg var med til at udvikle vores nye (kommende) kampfly, F-35, arbejdet med strategisk udvikling, opstilling og indsættelse af Flyvevåbnets kapaciteter i nationale og internationale operationer, selv deltaget i nationale og internationale operationer… og indimellem dette gennemgået Forsvarets uddannelse op til min nuværende grad som oberst.
Flyvevåbnets kapaciteter dækker over kampfly, helikoptere, transportfly, inspektionsfly, varslings- og luftkontrolradarstationer, militære arbejdshunde (narkohunde, patruljehunde osv.), Extraction Teams (specialtrænede soldater til beskyttelse og undsætning/“extraction” af nødstedt personel i krigszoner) o.m.a.
Jeg vil tilbyde min viden om Forsvarets og især Flyvevåbnets opgaver, hverdag og muligheder for de unge mennesker.
Tom Filstrup, 1985, 3.v: Hoteldirektør
Sabbatår med job som køkkenmedhjælper på hotel i California – tjeneruddannet – tjener – kokkeuddannelsen – kok – køkkenchef – F&B-chef – hoteldirektør Scandic Odense – Direktør Odense Sport og Event – distriktsdirektør Scandic Hotels, dk syd – hoteldirektør Scandic Odense og bæredygtighedsansvarlig for Scandic Danmark
Henrik Jacobsen, 1983, 3.u: Direktør
Efter mat/fys studentereksamen blev jeg uddannet som produktionsingeniør og har efterfølgende haft en karriere inden for teknologiudvikling (robotter), virksomhedsledelse og forretningsudvikling hos bl.a. ABB A/S, Aluwind Group A/S, Væksthus Syddanmark og Teknologisk Institut.
Lise Byriel, 1982, 3.c: Specialkonsulent
Det er en længere historie – fysioterapeut – sundhedsforskning over cand mag i etnologi til jura og karrierevejleder på EVU området og certificeringer i karrieremodellen fra Center for ledelse.
Claus Andersen, 1981, 3.u: Sr. Mortgage Banker
Det har ført mig gennem fire lande, hvor jeg i over de sidste 20 år har boet og arbejdet i USA.
Klavs Hansen, 1977, 3.x: Professor
Havnearbejder, værnepligtig, PhD grad fra Niels Bohr Institutet, forskerstillinger i USA, Danmark, Tyskland, Finland og Sverige. Er nu professor i fysik ved Tianjin University og Lanzhou University, Kina.
Mogens Marinus Brock, 1977, 3.y: Rekrutteringskonsulent, indehaver, best.formand og censornæstformand på CBS og universiteterne i Erhvervsøkonomi
Blev cand. merc. i afsætning, produktchef, bankmand (en fejl), souschef på den danske eksportskole, dir. i Dansk Dambrugerforening (interesseorganisation), direktør i udstillingsvirksomhed. Rekrutteringskonsulent først som ansat og de sidste 10 år som ejer af Brock&HR navigator.
Jette Traulsen Waeborg, 1975, 3.y: Speciallæge i dermatologi
Jeg er netop pensioneret efter et aktivt liv i lægeverdenen – job på hospitaler – over job i industrien som medicinsk direktør og til ejer af speciallægeklinik. Nu bruges tiden på amerikanske studier.
Lillian Bondo, 1971, 3.a: Jordemoder
Jeg læste først på RUC og tog en basisuddannelse. Gik ud i industriarbejde og fik børn, blev optaget på Jordemoderuddannelsen og har snart arbejdet i 38 år som jordemoder i alle hjørner af faget. Ganske længe som formand for Jordemoderforeningen. Jeg har også taget en Master of Public Administration i 2008 fra CBS. Efter formandsjobbet, som jeg sluttede i 2019 er jeg gået tilbage til klinisk jordemoderarbejde, overvejende ved hjemmefødsler, ligesom jeg holder foredrag om jordemoderhistorie og aktuelle sundhedspolitiske emner.
Lars Bo Hansen, 1969, 3.mx: Pensioneret senioranklager
Læste jura på Aarhus Universitet. Advokatfuldmægtig i Odense 3 år. Politifuldmægtig,