Af: Line Honoré Møller Jørgensen og Olivia Svea Kjeldsen, 2.u

Tirsdag d. 7. december i 2. modul havde alle 1.g-, 2.g- og 3.g-elever på Sct. Knuds Gymnasium Hour of Code.
Sct. Knuds har i flere år deltaget i Hour of Code, som er en global bevægelse i mere end 180 lande. Det består af 1 times kodning og kan laves af folk med eller uden erfaring. I 2021 har hele 85.706 begivenheder fundet sted på verdensplan, hvoraf 69 var i Denmark.
Vi startede med at mødes i kantinen, hvor vi sammen så to korte film om kodning. Her blev vi præsenteret for hvad kodning er, og hvad man kan bruge det til. Derudover hørte vi interviews med personer, der har opfundet populære hjemmesider og sociale medier, herunder Mark Zuckerberg, som er opfinderen af Facebook.
Bagefter gik vi tilbage til vores klasselokaler, hvor vi brugte den resterende tid på selv at kode forskellige spil. Blandt disse var spil mange kendte i forvejen – fx Minecraft og Flappy Bird. På denne måde kunne man se alt det arbejde, der er i at programmere et spil. Undervejs blev der også uddelt chips og sodavand til eleverne.
Hour of Code indeholder forskellige opgaver, hvor man kan blive udfordret på alle niveauer. Herudover har man mulighed for at lære kodning, samtidig med at man benytter sin kreativitet og logik.