På Sct. Knuds Gymnasium afslører vi sædvanligvis eksamensplanen på 3.g’ernes sidste skoledag. Vi har en legendarisk tradition med at eksamensfagene afsløres i et bingospil.

I år er meget anderledes – måske mest af alt, at der ikke er en egentlig sidste skoledag for 3.g’erne. Men eksamensbingo kan og vil vi ikke tage fra eleverne! Derfor har vi i dag, som første “milepæl” på vej mod huerne, afholdt et spændings- og stemningsfuldt modul i 3.g-klasserne. Programmet indledtes med en sandwich og sodavand fra Pias Pitstop og rigelige mængde hygge i klasserne. Trivselsudvalget havde arrangeret en lille stemningskoncert i samarbejde med Kris Herman og Tim Schou – sidstnævnte spillede en håndfuld af sine egne sange for eleverne.

Eksamensbingo 2021

Efter en halv times tid med hygge tonede rektor, Susan, og vicerektor, Thomas, frem på Teams med den blanke, sorte, høje hat med alle eksamensfagene i som spillebrikker. I år er det meste meget anderledes, og flere numre på pladerne var derfor markeret med en *. Det er de fag, der er aflyst pga. COVID-19, men som er interessante for eleverne, fordi deres årskarakter bliver løftet til eksamenskarakter – og derfor tæller dobbelt på eksamensbeviset.

Spændingen om eksamensfagene blev udløst i et bredt spænd mellem vild jubel over brede smil til afmålt begejstring – og en smule tårer rundt omkring i lokalerne. Det kan være svært at gennemskue, om jubel/tårer skyldes, at de berørte elever SKAL til eksamen, eller om det skyldes at de IKKE skal, men havde håbet på det. Jubel og tårer kan se helt ens ud for os lærere …

Efter det sidste nummer og eksamensfag var afsløret, uddelte teamlærerne elevernes personlige eksamensplaner med datoer. Eleverne ved derfor nu på hvilken ugedag i uge 25, de springer ud som studenter. Hue-eksaminerne i dagene op mod Sct. Hans aften er den absolut sidste milepæl i deres STX-uddannelse, og her på skolen glæder vi os igen i år til, at de 295 unge mennesker med de smukke rød-hvide huer kommer til at pryde skolen, byen og deres velfortjente større eller mindre fester hjemme i hus og haver.

Billeder fra eksamensbingo 2021