Af Janne Hansen, Leder af Akademiet for Talentfulde Unge

Verden har brug for de dygtigste tænkere. Særligt i skrivende stund, hvor verden på en og samme tid er konstant foranderlig og med udfordringer, der kræver løsninger og alternativer. Verden har derfor brug for talentfulde, engagerede og ambitiøse unge. Når talent og spirende potentiale forløses, er det derfor på sin plads med en fejring. I den forbindelse blev 151 syddanske unge talenter, torsdag d. 24. marts 2022, hædret for deres ekstraordinære indsats på Akademiet for Talentfulde Unge | Syd.

Tilsammen udgør de unge talenter Årgang 2019, som er den tiende årgang og dermed jubilæumsårgangen, der modtager diplom fra ATU | Syd. Et diplom, der nu med stolthed kan minde dem om, at de har gennemgået et intensivt akademisk forløb ved siden af deres daglige undervisning, været en del af et unikt læringsfællesskab og ikke mindst tilegnet sig ny viden og udvidet deres horisonter. Verdens udfordringer kan blot komme an, for de ambitiøse og kompetencestærke unge talenter viger ikke tilbage for lidt modstand. Ikke engang pandemien kunne stoppe deres iver, hvor en del af forløbet netop bød på virtuelle løsninger.

Med Dannebrog vejrende i eftermiddagssolen, stakkevis af diplomer klar til uddeling og en blomstersmykket sal fyldt med summen af glade talenter og stolte forældre, rektorer og samarbejdspartnere var scenen sat. Diplomoverrækkelsen bød på et væld af inspirerende taler; velkomsttale ved Janne Hansen, Leder af ATU | Syd, elevtale af Dicte Havmøller Møberg fra IBC Kolding, dimissionstale ved Sebastian Mernild, Prorektor og Professor i klimaforandringer og glaciologi ved Syddansk Universitet, samt alumnetale af Bastian Emil Ellegaard, Cand.polit. og Økonom ved Dansk Industri samt ATU-alumne fra årgang 2011. Derudover lød der smuk sang og flotte toner fra klaveret, da Maline Heiberg Sørensen og Kristoffer Bliksted Roug Pedersen, ATU-alumne Årgang 2011 og uddannet fra Det Jyske Musikkonservatorium, bidrog med musikalske indslag.

For mere info eller spørgsmål kontakt:

Janne Hansen, Leder af ATU | Syd, Tlf. 21280736


ATU | Syd er et unikt toårigt diplomforløb for regionens fagligt dygtigste og talentfulde gymnasieelever. Her mødes ligesindede i et entusiastisk fagligt fællesskab. Fælles for dem alle er, at de har delt den samme begejstring for at lære nyt, udfordre sig selv og prøve kræfter med de forskellige akademiske discipliner.

Diplomforløbet har budt på 17 obligatoriske seminarer, en summer camp og et væld af valgfri aktiviteter, der tilsammen blandt andet har præsenteret dem for interessante og relevante forelæsninger og workshops med inspirerende input fra omverdenen, indsigt i både uddannelse – og karriemuligheder gennem virksomhedsbesøg i Syddanmark, en international camp med universitetsbesøg i Cambridge, Oxford og London samt Model United Nations-konferencer.

For at blive optaget på ATU skal eleverne skrive en motiveret ansøgning samt et essay om deres syn på videnskab. Herefter indstiller rektor på elevernes gymnasium de dygtigste elever til optagelse. Deltagerne på ATU er kendetegnede ved stor motivation, læringslystne og tværfagligt akademisk interesse.

ATU | Syd er et samarbejdsprogram mellem gymnasierne – STX, HTX, HHX og IB – i Region Syddanmark, Syddansk Universitet samt en række førende virksomheder og andre akademiske aktører i regionen.

ATU-dimission 2022
ATU årgang 2019