Besøg i buddhistisk tempel

Af Mads Mørk Jensen og Valdemar Saabye Simonsen, 3.t

3.t har været i det buddhistiske tempel Chùa Vạn Hạnh på Killerupgade 5 en tidlig onsdag morgen med religion.

Besøget startede med at se nogle forskellige buddhistiske statuer udenfor, hvorefter vi blev inviteret indenfor til en kop te af munken. Vi stillede skoene i indgangen, hvilken er kutyme i buddhistiske templer. Munken fortalte os om hvad buddhisme er, hvordan de praktiserer det i deres tempel, og hvordan de får det hele til at løbe rundt uden offentlig støtte. Mange af medlemmerne, inklusive ham selv, er fra Vietnam og flygtede til Danmark i 70’erne.

Munken var meget villig til at svare på alle de spørgsmål, vi nu engang havde. Efter vi havde fået en introduktion til deres måde at praktisere buddhisme på, fik vi lov til at se hovedrummet, hvor Buddha- og Bodhisattva-statuerne står. Her fik vi lov til at gå rundt og kigge på alle de flotte statuer og en kæmpe klokke, som var blevet fragtet til Danmark hele vejen fra et tempel i Vietnam.

Vi så også ofringer til Buddha, som bestod af en masse frugter, da buddhister ofte er vegetarer. Når frugterne har stået fremme i 2-3 dage, bliver de foræret væk. 

Besøget var en smadderhyggelig start på skoledagen, som fortsatte tilbage på skolen.