Akrylmaleri-workshop

Så har efterårets akrylmaleri-workshop holdt fernisering. Workshoppens tema var ’kopi’ forstået som fortolkninger af andres værker, af egne eller andres fotos.

Med fælles input til at håndtere processen fra idégenerering over skitser til maleri begav hver deltager sig ud på sin egen opdagelsesrejse ind i kunstens verden. En verden, hvor ALT kan lade sig gøre. Dét er på én og samme tid frisættende, men også frustrerende - for hvordan vælger man, når der ingen fast rute er?

Ifølge kunstneren Michael Kvium består rejsen af én lang dialog eller samtale, hvor værket ret hurtigt begynder ’at svare tilbage’. ”Hvad så nu? Hvad vil du nu gøre? Hvor skal vi nu hen?”, spørger det, hver gang man har tilføjet noget, indtil det ultimative spørgsmål nødvendigvis lyder fra værket; ”Skal jeg have lov til at overleve?”.  Dét fik stort set samtlige af vores værker lov til, om end ikke alle samtaler endnu er forstummet 😉.

'Ud og hjem igen' nåede vi alle i forhold til at fordybe os i akrylmaling og ikke mindst i forhold til at lære mere om ’at være til’ i en længere proces. Det sidste er særlig anvendeligt i et bredt perspektiv, for det kan og skal vi bruge i andre sammenhænge end lige i kunstens verden.

Glædelig jul og farverigt nytår skal lyde fra os alle i akrylmaleriworkshoppen.

Af Tine Jensen