Ungdommens Folkemøde 2017

ufm173.jpg

Regnen siler ned, og under 5 opsatte parasoller står unge mennesker fra hele Danmark. Fra de store højtalere strømmer Mads Steffensens velkendte radiostemme og opløfter det gennemblødte publikums ellers middelmådige humør. For verden er ikke af lave – dét er hvad hovedbudskabet er på Ungdommens Folkemøde.

Blandt aktivister, ungdomspolitikere, kulturpersonligheder, meningsdannere og ganske almindelige unge mennesker, hersker der håb for en fremtid, som ellers fremsættes dyster.

Globale problemer italesættes, debatteres og løsninger diskuteres i de mange teltstande i Søndermarken. Vi taler om alt fra sex, sult og det sekulære samfund til kommunistparaplyer, kapitalistkaffe og konservativ klagesang. Uanset hvad debatten går på, er stemningen positiv og løsningsorienteret, fordi der på en eller anden måde lever en fælles forståelse for, at verden bliver nødt til at rykke sig.

Mens Konservative spiller fodbold med Enhedslisten, og Martin Krasnik og Lea Korsgaard venskabeligt taler over en kop kaffe, får vi fire Knudselever en fornemmelse af, at vi også bør gøre vores for at forbedre en verden, der ifølge Johanne Schmidt-Nielsen kan være ved at falde fra hinanden.

Hun forklarer, hvordan demokratiet ikke er en selvfølge for med trusler i form af terror, fake news og upræsidentielle præsidenter, er det ifølge Folkemødets deltagere vigtigere end nogensinde før at tage vare på det demokrati, som generationer før os har kæmpet for. En tanke, som i bund og grund kan føres over på et af de store spørgsmål i verdens fortidige og fremtidige historie: er det Fukuyamas liberale demokrati, der vinder frem, eller bliver det Huntingtons ”Clash of Civilizations” verdenshistorien ender ud i?

Med disse nye overvejelser, ideer og løsninger in mente tilbragte vi resten af dagen med at dele vores oplevelser med resten af den Globale Gymnasiegruppe. Således blev Folkemødet et par dage, hvor alle deltagende fik udvidet deres horisont og blev oplyst på godt og ondt.

 

Af Ida Frederiksen (2.y), Lærke Kramer Lysdahl (2.u), Emma Caroline Blomberg (3.p) og Signe Kold Lebæk-Hansen (3.k)

ufm171.jpg