1.h på udveksling i Berlin

I uge 11 var 1.h med deres tysk- og historielærere, Anne og Ulrich på udvekslingsbesøg på Sct. Knuds Gymnasiums samarbejdsskole, Otto Nagel Gymnasium i Berlin. Læs deres rejseberetning her:

Mandag morgen kl. 8:15 stod alle klar til afrejse ved den fynske landsby. Da alle ventede i spænding i bussen, var Ulrich stadig ikke mødt op. Endelig kom han på sin cykel, med kufferten på ryggen og da han trådte ind i bussen, klappede hele klassen af ham. Bussen kom ikke langt, inden vi blev ramt af en række ulykker på motorvejen. Vi måtte holde stille i to timer, men blev alle glade, da vi nåede grænsen og kunne købe billigt slik og forsyninger til resten af køreturen. Da vi ramte Otto-Nagel Gymnasium, 10 timer senere, blev vi modtaget af alle tyskerne og deres forældre. Alle var spændte og forventningsfulde for, hvad ugen som udviklingsstudent ville bringe.

1hBerlin5.jpg

Tirsdag d. 13. marts kl. 9:30 fik 1.h en rundvisning på Otto Nagel Gymnasium. De tyske udvekslingsstudenter skulle vise deres skole frem. Herefter tog vi ind til East Side Gallery, som er noget af den bevarede mur. Der var en masse graffiti og flot kunst. Da vi havde været rundt og kigge på East side Gallery, fik vi alene tid med vores udvekslingsstudenter. De skulle vise os rundt i Berlin, og vise os nogle af seværdighederne. Sidst på dagen var vi på DDR-museum, hvor vi fik udleveret nogle spørgsmål, som vi skulle finde svarene på ved at gå rundt på museet. DDR-museet indeholdt mange gamle ting og viste, hvordan man levede i det gamle opdelte Tyskland. Efterfølgende havde vi fri resten af dagen. Nogle tog med deres tyske udvekslingsstudenter hjem og spiste ved familien, og en anden flok var henne og få ’döner’.

1hBerlin6.jpg

1hBerlin4.jpg

Onsdag morgen vågnede vi til en regnfuld morgen, men humøret var stadig højt. Ruten startede ved Checkpoint-Charlie museet, hvor en inspirerende, tandløs og tidligere stasi-fange viste os rundt og fortalte spændende historier om den kolde krig. Videre på farten, med et stop forbi KFC, var vi klar til endnu et museum om muren, nemlig Bernauer Straβe.Herefter tog metroen os til Gesundbrunnen-Center, hvor vi havde lidt tid på egen hånd, inden vi sluttede dagen af med at se den berlinske undergrund og atombunker med en hollandsk guide med afro og spydige kommentarer - en oplevelse i sig selv. Resten af aften brugte vi med vores tyske værtsfamilier, som hver især havde planlagt forskellige aktiviteter, såsom Jump House, fjernsynstårn og FIFA.

1hBerlin2.jpg

1hBerlin3.jpg

Torsdag startede vi dagen ud med at mødes ved museet Story of Berlin, hvor vi var sammen med vores tyske værter. Vi fik mange spørgsmål, der skulle besvares. Det var meget interessant, fordi det var et mere moderne museum end de andre vi har været på. Derefter tog vi bussen hen til parlamentet og var en tur i Reichstagskuppel. Her startede vi med at blive tjekket ved security, hvorefter vi skulle op i kuplen, hvor man kunne kigge ned på politikerne. Udover det kunne man høre om udsigten og alle de mange bygninger rundt om parlamentet. Sidst på dagen var der fællesspisning og bowling i det lokale bowlingcenter. 

Da aftenen var slut, mødtes vi alle og vi fik en lille nøglering i gave af tyskerne. 
Efterfølgende tog vi hver til sit, hvor vi fik pakket alle vores ting og fik en god nats søvn.

1hBerlin1.jpg

1hBerlin7.jpg

Fredag. Efter vores spændende og kulturelle oplevelser i Berlin, måtte vi desværre begynde at vende næsen hjemad. Vi mødtes kl. 07:55 ved den lokale station. Vi fik taget hjertelig afsked med vores tyske venner og værtsfamilier og steg på bussen og var klar til at komme hjem. Busturen gik glimrende og uden nogle videre afbrydelser eller trafikpropper og med en kort pause på Mac'en, var vi hurtigt hjemme igen og klar til et genbesøg senere på foråret.

 

Af 1.h