Nature Wild

I Munke Mose begyndte en ukonventionel og i den grad sanselig rejse for en samling af Sct. Knuds Gymnasiums elever. Solens sidste stråler skinnede, da baggrundshistorien for forestillingen Nature Wild blev udfoldet for publikum af video –, lyd- og performancekunstneren Tine Louise Kortermand. En stille og yndig sang blev præsenteret af Odense Musikskoles Kor, Cantabile, samt pigerne fra Sønderjysk Pigekor, hvorefter de akkompagnerede publikum i en fredsommelig gåtur i mosens fine natur. 

T. L. Kortermands stykke ”Nature Wild” blander et væld af forskellige fortællermetoder med en skarp abrupthed samt et flersidigt og dertil spændingsfyldt mix af musik, dans og scenemekanik. Stykket kredser om emnet soldater og deres tilbagevenden til Danmark set i et større perspektiv: Krig. Sygdomme som PTSD (Post Traumatisk Stress Syndrom) og angst rammer veteraner og jager dem ind i eget sind uden videre menneskelig kontakt, så al social sammenhængskraft forsvinder. ”Nature Wild” skildrer dette fænomen først og fremmest ved at italesætte soldaten og dernæst familien ved brug af en bred vifte af virkemidler. Emnet skildres således med en fremragende nuancering. 

I smuk sang ender stykket i tragedie tro mod mange veteraners virkelighed. Familie er ikke længere et psykologisk hvilested, og naturen og jegets sind bliver dermed et udelukkende centrum.

Billede1.png (2)

 

Af Anna Krist, 2.u