Introugen oplevet af en 'onkel'

Et nyt skoleår er skudt i gang med manér!

Jeg hedder Kristian og studerer til daglig på Sct. Knuds Gymnasium, hvor jeg netop er startet i 2g. Jeg har fungeret som en af de mange onkler og tanter (O/T'er) for den nye årgang, som er startet på skolen. Som onkel er det min fornemmeste opgave at sørge for at eleverne får en god start på vores fantastiske gymnasium.

Første skoledag

foersteskoledag.JPG

Kl. 08.15 mødte alle de friske onkler og tanter, som var blevet udvalgt til at modtage de nye elever. Der blev gjort klar med navneskilte, og de sidste detaljer kom på plads. Kl. 08.45 mødte de første spændte elever ind. Første udfordring gik på, at de skulle finde deres lokale; en opgave som kan forekomme svær, når du ikke kender skolen – men med hjælp fra O/T'erne skulle det (forhåbentligt) ikke blive et problem. Da alle var mødt ind, var vi klar til at præsentere os selv for klassen.

Jeg havde fået tildelt klassen 1g02 og var selv meget spændt på at møde dem. Man skulle ikke tro, at man som 2.g elev skulle blive nervøs for at møde en 1.g klasse. Men jeg tror, at det var, fordi det betød meget for mig, at de nye elever fik en god start på gymnasiet. Jeg ved selv, hvor meget det betød for mig med gode O/T'er.

Programmet for første dag
Ikke et ord blev sagt - man kunne have hørt en knappenål falde til jorden. Men efter en kort præsentation af lærerteamet og os som onkler og tanter, skulle de enkelte elever først præsentere sig selv for deres makker og dernæst præsentere deres makker for klassen. Efter at være kommet en lille smule tættere på ens makker var det tid til at lære alle de nye navne. Noget jeg selv er utrolig dårlig til – så ja, jeg var utrolig glad for, at der var lavet navneskilte. Efter en navneleg på græsplænen var det tid til en velfortjent pause. Min klasses kantinebord er placeret lige bagved 1g02's bord, og det varmede mit hjerte lidt at se, de godt kunne tale sammen. Jeg tror endda, jeg hørte nogle forklare, hvor de var kommet fra – store ting for en første skoledag!!!!

IMG_1479.JPG

Efter pausen var det blevet tid til Tour De Knud. Her skulle eleverne finde forskellige poster på skolen. Posterne bød på en udfordring, som fx kunne lyde ”syng en sang i mindst 20 sekunder”. Eleverne blev inddelt i mindre grupper og blev efterfølgende sendt afsted. Det var dejligt at se, at eleverne så småt begyndte at tø op.

IMG_1500.JPG

Da klassen havde været rundt ved alle poster, var det blevet tid til den mere kedelige del at programmet. De skulle præsenteres til skolens hjemmeside, Office365 og Lectio. Dét gik bl.a. ud på, at de skulle se deres skema for den kommende tid. De skulle også se, hvordan man afleverer skriftlige opgaver osv.
Da de praktiske oplysninger var færdige, var der ikke mere på programmet, og vi kunne sende klassen hjem.

Torsdag

Torsdag skulle klassen have en ganske almindelig dag. Mit O/T-team havde bedt om at få lagt et studiemodul ind, hvor der ikke var en lærer på. Det er som regel her, at alle de gode spørgsmål kommer – spørg mig ikke hvorfor!

IMG_1496.JPG

Fredag

På klassens tredje dag var det blevet tid til at få et større kendskab til resten af 1.g-klasserne. Her skulle klassen nemlig til et tværklassearrangement, hvor de blev rystet sammen på hold med andre fra årgangen. Udfordringerne lød på parrundbold, speeddating, gæt og grimasser samt battle. Her skulle de enkelte hold, som var rystet sammen på kryds og tværs, dyste mod et andet hold i de forskellige udfordringer. Et arrangement, som virkelig får rystet klasserne sammen. Jeg kan selv huske, det var et fantastisk arrangement. Og på den måde sluttede 1.g’erne deres første ”uge”. 

IMG_1452.JPG

Introfest

Uge 33 blev årets første fulde uge, dog med en gulerod i enden – nemlig introfesten.
Animationsfilm var temaet, som skulle danne ramme for festen fredag aften. De 11 klasser havde fået hver deres undertema, som bestod af en animationsfilm. Ud fra det pågældende tema skulle de komme med kreative indslag som et kampråb, en dans, en kage og et fantastisk opdækket bord. Det var SKL (festudvalget), som var dommere. Jeg er selv med i SKL, og jeg kan roligt sige, at der var fart over feltet. Årgangen havde taget emnet til sig og virkelig gået 100 procent op i det. En ting er sikkert: Det var svært for os i SKL at finde en vinder, men vinderklassen blev 1g03, som havde temaet "Den lille havfrue". 

Jeg håber, at vi som O/T'er har været med til at give den nye årgang en god start på skolen. Jeg håber, at 1g02, som jeg har været onkel for, har haft det sjovt og er kommet godt i gang med gymnasiet. Jeg glæder mig til at møde de nye elever på gangene og håber, at de får de 3 fedeste år i deres liv! Jeg er i hvert fald godt i gang med mine.

 introfest.jpg

af Kristian Hvid Thomassen 2.f