En anderledes form for matematik!

Hour of Code - En anderledes form for matematik!

Fredag den 8. december havde alle matematikklasser fra 1.g til 2.g en noget anderledes dagsorden. Vi skulle nemlig alle have fællesmodul omkring noget så avanceret som kodning!

Projektet hedder ’Hour of Code’ og er en global bevægelse, som når ud til millioner af elever i mere end 180 lande. Hour of Code er organiseret af Code.org, som er en frivillig organisation dedikeret til at øge deltagelse i programmering ved at gøre det mere tilgængeligt på flere skoler og øge andelen af piger og kvinder samt elever med anden etnisk herkomst, der lærer kodning at kende.

Projektet går ud på, at elever får muligheden for at lære at programmere, og dette hjælper til med både at træne problemløsning, logik og kreativitet. Og som andenårselev på Sct. Knuds synes jeg helt klart også, at mine kreative evner og logiske tænkning kom i brug, da vi sad og skulle programmere i de forskellige spil. Da matematik handler meget om at kunne tænke logisk, synes jeg også, at det er tydeligt at skimte matematikken bag projektet.

Modulet startede med, at vi alle sad i kantinen og fik en introduktion til dagen og organisationen Hour of Code, hvor vi blandt andet så nogle videoer af stifteren bag Facebook, Mark Zuckerberg.

Derefter kom vi ud i vores klasser og skulle begynde at programmere inde på de forskellige spil. Og hertil var der selvfølgelig sørget for ægte programmør-mad i form af chips og cola. Dette medførte, at der kom en rigtig nørdet stemning i klasserne, fordi eleverne satte sig ind i den helt nye verden, men det var rigtig fedt at prøve noget nyt inden for matematikkens fag.

Billede1.png

 

Af Signe Amalie Dahl, 2.k