Forskerspirer 2018

Forskerspirer

Sct. Knuds Gymnasium deltager også i 2018 i Projekt Forskerspirer.

Projektet er et landsdækkende tilbud til elever i 2.g og 1. hf, som har lyst til at prøve kræfter med forskning og få et indblik i universitetsverdenen. Elever med fagligt overskud får her mulighed for at fordybe sig i et selvvalgt emne og udarbejde forslag til et forskningsprojekt. Der kan arbejdes med projekter i alle fagområder indenfor fire kategorier: Samfundsvidenskab, naturvidenskab, humaniora og sundhedsvidenskab.

Projektet har fokus på at understøtte og udvikle talenter i gymnasierne. Undervejs i de ti måneder, som projektet strækker sig over, inviteres eleverne to gange til seminar, hvor de får redskaber til at arbejde akademisk. Til faglig sparring etablerer eleverne undervejs kontakt til en forsker, som følger den enkeltes projekt fra ide til endeligt forslag til forskningsprojekt. Det enkelte projekt bedømmes af en jury og er samtidig et konkurrencebidrag i kampen om at blive Årets Forskerspire.

Læs mere ...

 

 

Historie

Projekt Forskerspirer begyndte som et lille projekt i 1998 med ganske få gymnasier. I dag deltager både gymnasier og forskere fra hele landet. I 2017 deltog 83 gymnasier, og 109 elever gennemførte hele forløbet.

Læs mere ...